A szükséges hozzávalók 2 fő részére:
3-4 fokhagymagerezd, 1 kisebb kígyóuborka, 2 dl joghurt, 1 dl tejföl, só, 1 evőkanál fehérborecet, 2 evőkanál olivaolaj, kapor. |
|
Az elkészítés menete: A fokhagymagerezdeket nagyon finomra vágjuk. Megsózzuk, kávéskanálnyi melegvízzel meglocsoljuk, tíz percig állni hagyjuk. A kígyóuborkát meghámozzuk, finom reszelőn lereszeljük. Enyhén besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd szitán illetve szűrőn lecsöpögtetjük, végül erőteljesen kinyomkodjuk, s belekeverjük a 2 dl zsíros joghurtból (3,5%) és az 1 dl félzsíros tejfölből (10%) készített keverékébe. Hozzáadjuk a fokhagymát, belekeverjük még az 1 evőkanál fehérborecetet és a 2 evőkanál extraszűz olívaolajat. Ha szükséges, sózzuk. Megjegyzés: Finomra vágott petrezselymet vagy kaprot keverhetünk bele. Adható bármilyen nyers vagy sült zöldséghez, grillezett húshoz vagy egyszerű főtt burgonyához. Jó étvágyat! Eddig 953 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |