A szükséges hozzávalók 4 fő részére:
1 paprika, 3 szem paradicsom, 1 fej lilahagyma, 1 kisebb uborka, néhány salátalevél, 1 doboz (300 g) tofu, 2 evőkanál borecet, 1 mokkáskanál oregánó, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál fűszeres étolaj. |
|
Az elkészítés menete: A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk és megmossuk. A paprikát, a paradicsomot, a lilahagymát karikákra, az uborkát kis kockákra aprítjuk. A salátaleveleket leszárítjuk. A tofut lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. Az ecetet kikeverjük az oregánóval, kevés sóval és borssal, belepréseljük a fokhagymát, végül erőteljes mozdulatokkal elkeverjük benne az olajat és fél dl vizet. A salátalevelekkel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a tofut. Az egészet leöntjük az öntettel, és pirított barna kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat! Eddig 535 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |