ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
ONLINE RANDIZÁS INGYENESEN, KERESZTÉNY MÓDON EGYEDÜLÁLLÓKNAK: WWW.KERESZTENYRANDI.HU! |
|
A szükséges hozzávalók 2 fő részére:
40 dkg fehér fejes káposzta, 1 vastag szál sárgarépa, 1 kisebb karalábé, 1 fej vöröshagyma, 1 alma, 1 citrom leve, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál őrölt gyömbér (vagy 1 diónyi friss gyömbérgyökér), 1 kiskanál cukor, 1 kiskanál só. |
|
Az elkészítés menete: A zöldséget megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn egyformára reszeljük. Megsózzuk és átforgatjuk, hogy a só mindenütt érje. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd ugyancsak lereszeljük. A citromlé felét az almára csöpögtetjük, és jól összekeverjük, hogy meg ne barnuljon. A citromlé másik felét ugyannyi vízzel és az olajjal összeöntjük, majd elkeverjük benne a cukrot, gyömbérport és a sót. (Ha friss gyömbért használunk, a meghámozott gyökeret kis lyukú reszelőn lereszeljük.) A salátaöntetet (mély) salátástálba csorgatjuk, rátesszük a zöldséget (nem kell kicsavarni), és jól összeforgatjuk. Fóliával beborítva, hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük, hogy az ízek kellőképpen összeérjenek. Tálalás előtt átkeverjük, és egy salátalevéllel bélelt salátástálba öntjük. Jó étvágyat! Eddig 1049 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |