A szükséges hozzávalók 2 fő részére:
30 dkg nagy szemű bab, 10 dkg (1 fej) vöröshagyma, 0,5 dl étolaj, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál ecet, 1 - 2 db babérlevél, 1 kiskanál só, 1 kiskanál őrölt bors, 1 kiskanál cukor. |
|
Az elkészítés menete: A babot jó előre áztassuk be, akár 2-3 órára is. Amikor letelt, hideg vízben tegyük fel főni, hozzáadva egy, maximum két babérlevelet. Arra nagyon ügyeljünk, hogy a bab ne főjön szét! Amikor már úgy látjuk, hogy a bab megpuhult, tegyük félre, és hagyjuk egy kicsit hűlni! Következő lépés, hogy a saláta levét készítjük el. Annyi vízbe, amennyi éppen hogy ellepi majd a babot, tegyük bele az ecetet, sót, őrölt borsot, cukrot, egy fej karikára vágott, megtisztított vöröshagymát, fél dl étolajat, és egy kis csokor apróra vágott petrezselymet. Már csak annyi a dolgunk, hogy leszűrjük a babot, hozzáadjuk az elkészített salátaléhez, kis időre hűtőbe tegyük, és tálaljuk. Jó étvágyat! Eddig 2309 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |