A szükséges hozzávalók 2 fő részére:
30 dkg szárazbab, só, ecet, őrölt bors, cukor, 1 fej vöröshagyma, 0,5 dl olívaolaj, petrezselyem, 1 babérlevél. |
|
Az elkészítés menete: A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön. Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk). A még forró babot leszűrjük, és az előkészített saláta öntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk, petrezselyem zölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük. Jó étvágyat! Eddig 534 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |