A szükséges hozzávalók 2 fő részére:
1 evőkanál tökmagolaj, 2 db babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi bors, 2 evőkanál ecet (20%-os) 1 evőkanál cukor, ízlés szerint konyhasó, 2 fej lilahagyma, 30 dkg szárazbab. |
|
Az elkészítés menete: Az előző éjszakára beáztatott babot, friss, sóval, fokhagymával és babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük. Közben a fél karikára vágott lilahagymát besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, az ecetet és a borsot. Felöntjük egy fél pohár vízzel és beleforgatjuk a még meleg, leszűrt babot. Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt csepegtessük meg tökmagolajjal. Jó étvágyat! Eddig 461 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |