ISMERD MEG ŐKET IS A KERESZTÉNY RANDIN!
A KERESZTÉNY RANDI EGY OLYAN HELY, AHOL BOLDOG PÁRKAPCSOLATOK SZÜLETNEK! |
|
A szükséges hozzávalók 4 fő részére:
2kg burgonya, 1 nagy doboz tejföl 3 / 4 -e, 1 tubus majonéz, 1 kiskanál só, 1 kiskanál bors, 1 teáskanálnyi mustár, 1 teáskanálnyi citromlé, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma. |
|
Az elkészítés menete: A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és feltesszük főni a megtisztított fokhagymával. Amíg ez fő, elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd egy kislábasban felrakjuk főni kb. 5 percig, hogy ne legyen olyan erős. A tejfölt összekeverjük egy tálkában a majonézzel, a mustárral, megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a citromlevet. Amikor a hagyma jó, levesszük a gázról és belekanalazzuk a majonézes öntetbe ( ízlés szerint a hagyma főzőlevéből is lehet hozzátenni egy kicsit), és az egészet összekeverjük. Ezt betesszük a hűtőbe, majd amikor a krumpli megfőtt óvatosan kiszedjük egy nagy tálba, megvárjuk míg nagyjából kihűl, ráöntjük a majonézes öntetet, és berakjuk újból a hűtőbe. Pár óra alatt összeérnek az ízek és már kész is van a saláta. Jó étvágyat! Eddig 2086 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |