A szükséges hozzávalók 2 fő részére:
50 dkg nagyobb szemű szárazbab vagy fejtett bab, 1-2 babérlevél, szemes feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, pár rozmaringlevél, 2 evőkanál mustár, só, bors, 1-2 evőkanál olívaolaj. |
|
Az elkészítés menete: A babot babérleveles, szemes borssal, rozmaringgal, fokhagymával ízesített vízben megfőzzük, a főzőlevet nem öntjük ki egyenlőre. A babot még melegen salátástálba tesszük, adunk hozzá két kanál mustárt, a felaprított vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és a főző léből adunk hozzá annyit, amilyen híg salátalevet szeretnék. Behűtjük pár órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalásnál olívaolajjal megcsepegtetjük. Jó étvágyat! Eddig 1548 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |