A szükséges hozzávalók 2 fő részére:
30 dkg uborka, 1 - 1db piros-, sárga- és zöldpaprika, 1 fej lilahagyma, 4db paradicsom, fél fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, fél citrom, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál só, 1 kiskanál bors. |
|
Az elkészítés menete: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A salátaleveleket összetépkedjük, a zöldségeket apróra összevágjuk, nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, meghintjük a sóval és összekeverjük, majd fél órát állni hagyjuk. A mustárból, olajból, citrom levéből öntetet készítünk: Az olajat simára keverjük, a mustárral és a citrom levével meglocsoljuk a salátát. Hidegen tálaljuk, akár körítés helyett is. Jó megy sültekhez, különféle húsokhoz. Jó étvágyat! Eddig 1500 alkalommal tekintették meg ezt a receptet. |